Supelemnty diety na lepszą produktywność w pracy leża na stole
5 maja 2022

Suplementy diety na… większą produktywność w pracy!

By adminzz

Artykuł partnera.

Odżywianie odgrywa ogromną rolę w funkcjonowaniu naszego mózgu, co może wpływać na to, jak jesteśmy w stanie zrozumieć i odpowiedzieć na pytania oraz może pomóc zwiększyć naszą produktywność w pracy. Włączenie do diety produktów, które wspierają wydajność i produktywność, nie oznacza jednak, że całe życie będziemy spożywać nijakie, „zdrowe” jedzenie. Istnieje wiele smacznych superfoods, które możesz jeść, aby zwiększyć świadomość umysłową i poprawić produktywność w pracy.

Również dużą rolę może tu odegrać producent suplementów diety, który zbierając w jednej pastylce najpotrzebniejsze składniki pozwoli Ci zachować Twoją dietę na obecnym poziomie. W naszym krótkim poradniku zebraliśmy najważniejsze suplementy pozwalające zachować skupienie w pracy i podczas nauki.

Kwasy tłuszczowe omega-3

Odpowiadające za zdrowe funkcjonowanie naszego mózgu kwasy tłuszczowe omega-3 mogą pomóc w zmniejszeniu stanu zapalnego, zrównoważeniu poziomu cukru we krwi, budowie lepszych błon komórkowych mózgu i pomocy w tworzeniu nowych komórek mózgowych.

Mogą również wprawić Cię w lepszy nastrój, poprawić pamięć i koncentrację oraz zwalczać depresję i demencję.

Omega-3 można znaleźć w rybach (takich jak łosoś), dziczyzny, jajach, siemieniu lnianym, jarmużu i awokado. Jeśli nie możesz z jakichś powodów spożywać tych produktów, interesujący dla Ciebie producent suplementów diety to www.calanoil.pl, który pozyskuje kwasy omega-3 ze źródeł oceanicznych.

Przeciwutleniacze i flawonoidy

Przeciwutleniacze mogą pomóc w ochronie komórek przed wolnymi rodnikami — cząsteczkami, które organizm wytwarza, gdy rozkłada żywność lub gdy jest narażony na działanie takich rzeczy, jak dym tytoniowy. 

Flawonoidy są rodzajem przeciwutleniaczy, które mogą pomóc organizmowi regulować aktywność komórkową. Powszechnie znane ze swoich właściwości przeciwutleniających, jagody (takie jak truskawki, jagody i maliny) mają historię poprawy zdrowia mózgu.

Badanie opublikowane w Annals of Neurology wykazało, że ci, którzy spożywali duże ilości truskawek, jagód i innych członków rodziny jagodowej, doświadczali wolniejszego spadku pamięci i skupienia.